Om forbundet

Danmarks Kabaddiforbund

Herre- og kvindelandsholdene er organiseret under Danmarks Kabaddiforbund, som også er det primære kontaktled til de etablerede (og mindre etablerede!) organisationer i Indien, Iran og resten af Asien.

Kabaddiforbundet (1 of 1)

Frøet til Danmarks Kabaddiforbund blev sået en dag for ca. fem år siden, hvor tidligere formand for Danmarks Brydeforbund, Allan Bo Jakobsen, blev ringet op af en god ven fra Iran, som inviterede Allan til at Iran for at opleve kabaddi. Som Allan beretter: “Jeg anede intet om hvad det var, men fik åbnet mine øjne for, hvor underholdende og atletisk det er, når man blander brydning og tagfat.”

Inspireret af træningen og kampen han oplevede i Iran, satte Allan sig for, at skabe interesse for sporten tilbage i Danmark. Det viste sig at være en lettere opgave end forventet, idet kabaddi allerede blev dyrket herhjemme i indiske, iranske og pakistanske idrætsmiljøer. Sammen med herboende iraner Saeid Tayyebi og herboende inder Prabjit Singh stiftede Allan Danmarks Kabaddiforbund. Forbundet begyndte derefter at organisere og invitere udefrakommende til træninger og skabte derved et miljø, som samlede en række forskellige kulturer omkring den samme sportslige passion.

Kabaddiforbundet (1 of 1)-4I 2012 tog det fart. Kabaddiforbundet modtog en invitation til at deltage i World Cup 2012 i Punjab, Indien. Det første hold bestod af danske og herboende indiske spillere, som satte kursen mod Indien i november 2012. Deltagelsen var en stor succes og alle deltagerne på kvindeholdet returnerede til Danmark med en sølvmedalje om halsen. I 2013 strammede de indiske arrangører reglerne, og påbød de deltagende hold kun at stille med statsborgere fra det pågældende land.

Kabaddiforbundet (1 of 1)-5Da forbundet igen i 2013 modtog invitationen til World Cup, stillede vi således med et hold bestående udelukkende af danske statsborgere med en blandet sportslig baggrund, men med et flertal af kæmpere med kampsportsbaggrund. Igen returnerede kvindeholdet med en medalje, bronze denne gang, mens mændene kom hjem med en enkelt sejr ud af 5 hårde kampe.

 

Kabaddiforbundet (1 of 1)-6I 2014 er vi atter inviteret til at kæmpe til World Cup, hvor vi endnu en gang spår kvindelandsholdet gode chancer for at dominere sig hele vejen til medaljekampene. Herreholdet kan i år drage fordel af adskillige mere erfarne kæmpere, som nu har deltaget ved World Cup 2013, og kan sikre en grundig forberedelse af holddeltagerne. Samtidig har forbundet styrket sine kontakter i både Indien og Iran, og kan se frem til besøg af en professionel iransk kabadditræner, som kan forberede holdet yderligere til deltagelsen i World Cup 2014.

 

Danmarks Kabaddiforbund

Allan Bo Jakobsen stiftede i 2012, sammen med Saeid Tayyebi og Prabjit Singh Danmarks Kabaddi Forbund. Allan har hele sit liv været idrætsleder, hvor det navnlig er brydesporten, der har mærket hans engagement og drivkraft. Tiden har givet nye udfordringer og en af dem er kabaddi, som vedbliver at giver nogle fantastiske nye oplevelser ikke mindst kulturelt.

Fra hans generalieblad kan man læse at Allan har været formand for Danmarks Brydeforbund fra 1993 – 2010. Han er formand for brydeklubben BK Viking i Frederikssund og idémand til det koncept til kraftsportscenteret som Frederikssund kommune bygger og som står klart i 2017. Allan har været nomineret til Kulturministerens Idrætspris af både Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark. Han har 2 gange dømt ved OL i 88 og 92, og står altså nu også bag en række sportseventyr for de danske kabaddilandshold.

Kabaddiforbundet (1 of 1)-8 PrabjitHoej SaeidHoej
Allan Bo Jakobsen  Prabjit Singh Saeid Tayyebi